Bebyggelsesmønster


Dyrehavevejs bebyggelsesmønster.
Dyrehavevej

Dyrehavevejs murede rødstensrækkehuse, der ligger med udsigt til Marselisborg Skovs bymæssige forpost, er typisk for 1950'ernes danske, funktionelle tradition. I 1997 er Dyrehavevej på grund af arkitekturen og beliggenheden et eftertragtet sted at bo.

Dyrehavevejs spændingsfyldte, kurvede forløb opleves som helt fladt. Vejen har derfor ikke de store vuer, som Århus er så rig på, men i stedet fine kig i længderetningen, hvor rækkehusenes forskudte gavle på fornem vis giver Dyrehavevejs forløb karakter. Set fra badmintonhallen tydeliggøres bebyggelsens rytme af smalle, dybe haver med hække i skellene.

Arkitektonisk er Dyrehavevejs rækkehusbebyggelse typisk med en vekselvirkning mellem høje, tværstillede gavlhuse og lave længer, et samspil mellem bebyggelse og vej, gode materialer og farveholdning samt omhuen for detaljerne.

Samlet vurderet har Dyrehavvej overbevisende kvaliteter. Dog burde beplantningen mod Teknologiparken udbedres efter en have- og pasningsplan, der tydeliggør vejens smukke forløb.

Dyrehavevejs taktfaste rækkehusbebyggelse kurver smukt.

 

Husene er velbyggede.