Immervad

Immervad, der førte ned til vadestedet ved åen, var oprindelig så betydningsfuld, at den havde status som Kongelig Hærvej. Tidligt blev der bygget en bro af træ, der i middelalderen blev kaldt Brobjerg Bro. En senere bro bygget af granit i 1837 bar navnet Frederiks Bro frem til Århus Å's overdækning i 1930'erne.

Immervad opleves som helt flad. Syd for Immervads afslutning ved Åboulevarden er der en jævnt stigende landtunge med forbindelse til Marselisborg Skov. Fladens møde med skråningen tydeliggør Ådalens forløb.

Immervads rum præges af en fornem nylagt granitbelægning, der i format varierer fra brosten til store fliser. Med den smukke adgang, der er skabt til åen, virker den nye træbeplantning fejlplaceret, fordi trækronerne med tiden vil dække for udsigten. Immervads bebyggelse er karakteriseret ved stor variation og dramatiske skalaspring. Det opleves bedst, hvor Magasins mørke dominerende bygningskrop står i kontrast til det stilfærdige 14 fag lange, pudsede hus med det refendfugede brækkede hjørne. Det to etager høje hus, der blev restaureret i 1982 anslår sammen med Lille Torv 2 og Vestergade 1 en stemning, der gør det let at forestille sig det gamle Århus.
Udsnit og dele


Immervad.

Immervad set fra Frederiksgade.

 


Snit i Immervad.