Heibergsgade
Heibergsgade er anlagt i to etaper. Den nordlige del strækkende sig til den daværende kommunegrænse er fra 1890 og i 1893 opkaldt efter digteren J. L. Heiberg (1791-1860) . Bebyggelsen her varierer noget, - bl. a. findes tre 1½ etages dobbeltvillaer -, men gadebilledet præges især af de sammmenhængende 2½-3½ etages, enkle gadehuse, der er opført som »murermesterhuse« i 1890-erne.

Størstedelen af gaden har været anlagt med sammenhængende, karakteristiske forhaver, hvoraf flere desværre i tidens løb er erstattet af asfaltbelægning. De resterende haver giver dog stadig en udmærket helhedskarakter, der i samspil med det tilstødende, grønne skanseanlæg har stor miljømæssig betydning.


Gadens sydligste del samt skanseanlægget er anlagt efter den i indledningen beskrevne byplan af Ambt og Kampmann fra 1898. Denne del af gaden domineres af de to store bygningsanlæg »Skansen« og »Skansepalæet«, der begge er opført i forbindelse med landsudstillingen i 1909. Denne bebyggelse har betydelige arkitektoniske kvaliteter og danner en udmærket, markant afgrænsning afdetgrønne anlæg. Fra Heibergsgade fører to trappeanlæg til Strandvejen. Nordligst den såkaldte »Heksetrappe« og sydligst et trappeanlæg, der er sammenbygget med »Skansen«.
Til top